Buitenland
DeSantis: Florida gaat eigen onderzoek naar aanval Trump doen

„De staat Florida gaat zijn eigen onderzoek doen naar de poging tot moord op de Trump International Golf Club.” Dat zei gouverneur Ron DeSantis op X.

ANP

Volgens DeSantis verdienen de mensen het om de waarheid te weten over de verdachte en hoe hij op minder dan 500 meter bij Trump in de buurt kon komen.

Bij Trumps golfbaan in West Palm Beach vielen zondagmiddag plaatselijke tijd schoten. De Secret Service, die onderzoek deed naar dat incident, ontwaarde de vermeende schutter in de bosjes nabij de golfbaan. De 58-jarige verdachte, Ryan Wesley Routh, vluchtte maar kon in een nabijgelegen gemeente worden aangehouden. Trump bleef ongedeerd.

De Secret Service ligt onder vuur sinds de vorige aanslag op Trump, in Pennsylvania in juli. Meerdere agenten, onder anderen leden van het team dat de beveiliging coördineerde, werden met verlof gestuurd. Het toenmalige hoofd van de dienst, Kimberly Cheatle, nam ontslag nadat ze had erkend dat haar dienst had gefaald omdat de aanslag door een 20-jarige schutter niet was voorkomen. Trump raakte gewond aan zijn oor en een man in het publiek werd gedood voordat een sluipschutter van de Secret Service de schutter doodschoot.

President Biden zei dat hij instructies heeft gegeven om te garanderen dat de Secret Service de benodigde middelen heeft om Trumps veiligheid te garanderen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer