Binnenland
Maatregelen in Mesch voor start herdenkingsjaar 80 jaar vrijheid

Het Zuid-Limburgse Mesch, waar donderdag het herdenkingsjaar 80 jaar vrijheid begint, is die dag vanaf 09.00 uur hermetisch afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook moeten alle bezoekers en inwoners van het kerkdorp een polsbandje dragen als ze naar buiten gaan, meldt de gemeente Eijsden-Margraten, waar Mesch onder valt.

ANP

In het hele dorp, waar ongeveer 360 mensen wonen, geldt donderdag een parkeerverbod. „Om 09.00 uur dienen alle wegen in Mesch helemaal vrij te zijn”, aldus de gemeente. „Dit geldt in de breedste zin van het woord. Geen auto’s, maar ook geen caravans, campers, aanhangwagens, containers etc.” De maatregelen gelden van 09.00 uur tot 18.00 uur. In die periode is het in- en uitrijden van het dorp via geen enkele toegangsweg mogelijk, meldt de gemeente.

Donderdag is het precies tachtig jaar geleden dat Mesch op 12 september 1944 als eerste Nederlandse dorp werd bevrijd van de Duitse bezetting. Bij de start van het nationale herdenkingsjaar zijn naar verwachting tien veteranen aanwezig. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn erbij.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer