Binnenland
Geen asielzoekers op terrein fabriek Nedcar

Op het terrein van autofabriek VDL-Nedcar in het Limburgse Born worden toch geen asielzoekers opgevangen. De gemeente Sittard-Geleen, waar Born in ligt, heeft vrijdag aangekondigd een onderzoek naar de mogelijke opvang te stoppen.

ANP

Volgens de gemeente is het besluit genomen omdat buurgemeente Echt-Susteren bezwaar heeft gemaakt tegen de opvang. Het fabrieksterrein grenst aan het dorp Nieuwstadt in die gemeente. Echt-Susteren zegt zelf al zeshonderd asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen op te vangen, en daarmee „is het absorptievermogen voor vreemdelingen in onze gemeente wel bereikt”. Als ook asielzoekers bij Nedcar worden opgevangen, zijn zij volgens Echt-Susteren „geheel toegewezen op de faciliteiten van onze kleine kern Nieuwstadt”, en dat is voor de gemeente „niet acceptabel”.

Het is niet bekend hoeveel asielzoekers op het terrein opgevangen hadden moeten worden. Op grond van de spreidingswet is Sittard-Geleen verplicht 434 asielzoekers op te vangen, onder wie 37 minderjarigen die zonder begeleiding door een volwassene naar Nederland zijn gekomen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer