ConsumentRecept
Zomerrecept: pasta met courgette, knoflook en spek

Deze zomer vestigde ik een record. Ik heb het niet exact bijgehouden, maar ik geloof dat ik nog nooit zo weinig in supermarkten of in speciaalzaken voor etenswaren ben geweest als dit jaar.

beeld RD
beeld RD

Normaal struin ik graag door winkels in de buurt van het vakantieadres, op zoek naar bijzondere ingrediënten. Dit keer bleven we dicht bij huis en was het eten doorgaans ook simpel. Spaghetti bolognese (want dat eten de meesten hier graag), wittebonensalade met komkommer, tomaat en feta (want dat is zó makkelijk en lekker verfrissend op warme dagen), aardappels uit de oven met wat sla of rauwkost, dat soort dingen. Iets lichts en zomers meestal.

Inmiddels begin ik –voorzichtig aan– te verlangen naar steviger smaken. De courgette, hoewel op en top zomergroente, past daar goed bij. In een pasta met kerstomaatjes en peterselie proef je de zomer, maar de combinatie van courgette en spek doet mij ook denken aan de nazomer en de vroege herfst. En, handig: de hoeveelheid courgette luistert niet erg nauw. Komen de courgettes bij bosjes uit de moestuin, dan kan er zo een exemplaar extra in. Ik maakte deze pasta dit keer met katenspek, vanwege de volle smaak. Zeeuws spek is ook lekker. Gerookte spekblokjes kunnen eventueel ook. Olijfolie en verse peterselie maken de pasta af. Wie nog meer smaak wil en van iets romigs houdt, kan een paar lepels (kruiden)roomkaas toevoegen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
RDMagazine
Recept

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer