MuziekConcours
Laatste deelnemer improvisatieconcours Haarlem in Dordrecht gekozen

In de Grote Kerk van Dordrecht vindt op 26 juni het Nationaal Orgelconcours plaats. De winnaar mag deelnemen aan het Internationaal Orgel Improvisatieconcours in Haarlem.

Redactie muziek
Het Bachorgel in de Grote Kerk van Dordrecht. Stichting Bach-Orgel.
Het Bachorgel in de Grote Kerk van Dordrecht. Stichting Bach-Orgel.

Tijdens het Nationaal Orgelconcours meten Nederlandse organisten hun krachten op het gebied van improvisatie. De winnaar van de wedstrijd mag zich ruim twee weken later melden in Haarlem voor het Internationaal Orgel Improvisatieconcours, dat van 15 tot en met 19 juli worden. Maar liefst vijf deelnemers van het Haarlemse concours komen uit Duitsland: Sebastian Benetello, Marcel Eliasch, Enno Gröhn, Bernhard Hauk en David Kiefer. Daarnaast zijn Raphaël Oliver (Frankrijk) en David Stultz (VS) van de partij. De winnaar van het Nationaal Orgelconcours is daarmee automatisch de enige Nederlander die zich tijdens het improvisatieconcours zal laten horen.

Deze wedstrijd maakt deel uit van het 55e Internationaal Orgelfestival Haarlem. Andere festivalpeilers zijn de zomeracademie en een reeks concerten door organisten uit binnen- en buitenland.

Het Dordtse Nationaal Orgelconcours duurt van 14.00 tot 17.00 uur en is onderdeel van het Bachfestival Dordrecht. De toegang is gratis.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer