MuziekCD
Nieuw verschenen: Muziek voor contrabas van Bottesini

Giovanni Bottesini (1821-1889) schreef het nodige voor de contrabas. Het Nuove Orchestra Ferruccio Busoni maakte een cd met zijn muziek voor viool, contrabas en strijkorkest.

Redactie muziek
Beeld RD.
Beeld RD.

Bottesini (1821-1889) staat te boek als een van de meest invloedrijke figuren in de geschiedenis van de contrabas. Zijn wieg stond in het Italiaanse Crema. Als tiener beheerste hij al de contrabas. Zijn virtuositeit bezorgde hem de titel ”Paganini van de contrabas”. Bottesini leverde een belangrijke bijdrage aan het contrabasrepertoire. Hij schreef solowerken, concerti en orkestwerken, waarbij hij de technische en expressieve grenzen van het instrument verlegde. De componist combineert daarin melodieuze lyriek met technische hoogstandjes.

Op deze cd staan concertante werken voor viool, contrabas en strijkers, evenals een strijkorkestversie van het Strijkkwintet in F groot. Uitvoerenden zijn Francesco de Angelis (viool), Francesco Siragusa (contrabas) en het Nuova Orchestra Ferruccio Busoni, onder leiding van Massimo Belli.

Bottesini: Music for violin, double-bass & string, Francesco de Angelis, Francesco Siragusa, Massimo Belli, Nuova Orchestra Ferruccio Busoni; Brilliant Classics (96655); € 13,99; bestellen: klassiek.nl .

Fantasia on "La Sonnambula (Bottesini)

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Nieuw verschenen

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer