Binnenlandschelde
Vrachtschip onder Nederlandse vlag gezonken in Schelde

Een vrachtschip onder Nederlandse vlag is gezonken in de Schelde bij het Belgische Dendermonde. Er zou iemand aan boord zijn geweest die maandagmiddag nog steeds wordt vermist, melden Vlaamse media. Een drone en een politiehelikopter zijn ingezet om te zoeken naar het slachtoffer.

Redactie economie
De Schelde bij Antwerpen. Archiefbeeld EPA, OLIVIER HOSLET
De Schelde bij Antwerpen. Archiefbeeld EPA, OLIVIER HOSLET

Het gaat om de Jogo 2, eigendom van JoGo Logistics, gevestigd in Antwerpen. Dat bevestigt Peter Joos, CEO van JoGo Logistics. Het bedrijf heeft meer dan 25 jaar ervaring. Momenteel zijn er vier schepen actief: Jogo 1 en Jogo 2 zijn palletschepen voor het transport van gepalletiseerde goederen. Jogo 3 en Jogo 4 zijn general cargo schepen voor het transport van ondeelbare stukken en bulk (voor bijvoorbeeld de recycling industrie).

Het binnenvaartschip van ongeveer 50 meter, beladen met stenen, ging ten onder in de buurt van Grembergen. Een fietser zag het gebeuren en waarschuwde de hulpdiensten, maar toen die arriveerden was het vrachtschip al volledig naar de bodem gezonken. De Schelde is daar zo een 12 meter diep, dus ook bij laag water zal het schip waarschijnlijk niet zichtbaar worden, aldus de krant Het Laatste Nieuws.

Het scheepvaartverkeer van en naar Antwerpen is stilgelegd tot 16.00 uur vanmiddag, maar de kans is groot dat het langer gaat duren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer