Kerk & religie
Hardcoreband Rotterdam Terror Corps treedt op in Laurenskerk

Rotterdam. Het orgel van de Laurenskerk in Rotterdam wordt zaterdag 4 november gebruikt door een wel heel dubieuze ‘organist’: hardcoreband het Rotterdam Terror Corps.

Redactie kerk
Interieur van de Laurenskerk. beeld RD, Anton Dommerholt
Interieur van de Laurenskerk. beeld RD, Anton Dommerholt

De band viert in november zijn dertigjarig bestaan en werd door Stichting Grote of Sint-Laurenskerk benaderd om dat te vieren in de Laurenskerk in het kader van het programma Laurenskerk Invites, berichtte het Algemeen Dagblad woensdag. Hiervoor worden artiesten uitgenodigd om het orgel te bespelen. Het doel is een breder publiek trekken en artiesten meer te leren over het orgel.

De band weet nog niet precies hoe hij het concert gaat vormgeven, „maar we gebruiken zeker het orgel, het grootste van Nederland, in de show”, zegt oprichter van Rotterdam Terror Corps George Ruseler. Een bandlid dat voorganger van een pinkstergemeente is geweest, gaat tijdens de show uit de Bijbel citeren. „Mensen hebben dat niet eens door. Maar het klinkt cool en dat is goed”, zegt Ruseler.

Susanne Westbroek van Stichting Laurenskerk heeft geen problemen met de gasten, zei ze tegen het AD. „Het is niet de muziek die ik thuis zelf opzet, maar dit concert met twee iconen, het Laurenskerkorgel en het Rotterdam Terror Corps, zal voor iedereen in Rotterdam een bijzondere gebeurtenis zijn.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer