Kerk & religieMigrantenkerk
PKN steunt petitie ruimte voor migrantenkerken Amsterdam

De komende jaren komen zo’n vijftig internationale en migrantenkerken in Amsterdam in de problemen door een tekort aan (kerk)zalen.

Dienst in een Amsterdamse migrantenkerk. beeld Sjaak Verboom
Dienst in een Amsterdamse migrantenkerk. beeld Sjaak Verboom

Dat meldt de Protestantse Kerk in Nederland. Het ruimtetekort heeft onder andere te maken met de verhoogde vastgoedprijzen.

Kerkgemeenschap MCTC (Maranatha Community Transformation Center) dreigt op korte termijn uit haar kerkruimte gezet te worden. SKIN, de koepelorganisatie van migrantenkerken in Nederland, heeft samen met de lokale afdeling in Amsterdam de handen ineen geslagen met pastor Alagbe van de MCTC. Eind december hebben ze een petitie opgesteld, waaronder inmiddels ruim duizend handtekeningen staan. Daarin wijst ze de burgerlijke gemeente Amsterdam op haar verantwoordelijkheid. De opstellers van de petitie vinden dat er een taak voor de gemeente ligt om te helpen met het zoeken naar ruimte. De PKN ondersteunt deze petitie.

SKIN Amsterdam zet zich, samen met de lokale afdeling van de Protestantse Kerk in Amsterdam, in voor de bemiddeling van kerkruimte ten behoeve van internationale en migrantenkerken. Ze brengen ruimte in Amsterdamse kerken en de behoefte aan ruimte bij elkaar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer