BinnenlandA12/A15
Raad van State keurt tracébesluit A12/A15 goed

De Raad van State oordeelde woensdag dat de snelweg A15 in de regio Arnhem mag worden doorgetrokken. Ook mogen de A12 en de A15 worden verbreed.

Redactie binnenland
Dronefoto van knooppunt Ressen. beeld ANP, Rob Engelaar
Dronefoto van knooppunt Ressen. beeld ANP, Rob Engelaar

Met deze uitspraak komt er een einde aan een juridische procedure die sinds 2017 liep. Met het project moet het stuk A15 van Bemmel worden doorgetrokken naar Zevenaar en worden de A15 en A12 verbreed. Het Rijk wil daarmee files tegengaan en vindt het ook belangrijk voor een rechtstreekse verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland.

Het nieuwe stuk gaat door beschermde natuurgebieden, wat leidt tot een toename van de stikstofneerslag. Natuur- en milieuorganisaties waren hier daarom tegen. In maart oordeelde de RvS nog dat het ministerie van Infrastructuur meer gegevens moest aanleveren. Woensdag oordeelde de RvS dat die motivering van de minister „toereikend” is.

Minister Madlener (Infrastructuur en Waterstaat) noemt de RvS-uitspraak „fantastisch nieuws”. Ook Transport en Logistiek Nederland en de provincie Gelderland lieten zich positief uit. Natuur en Milieu Gelderland zegt „zeer teleurgesteld” te zijn over de uitspraak.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer