Fruitig, luxe en makkelijk
De citroenen in de koelkast zijn populair bij ons. Ze zijn ontdekt als leuke toevoeging aan een drankje. De een klemt een citroenschijfje aan de rand van het glas, vooral voor de gezelligheid. De ander gebruikt fanatiek een cocktailstampertje, om maar zo veel mogelijk citroensap uit het schijfje te krijgen.
Zoon 2 heeft de smaak van zomerse drankjes maken sowieso te pakken. Met regelmaat staat hij te mengen en te mixen in de keuken. Een scheutje limonadesiroop, een half limoentje, wat ijsthee en wat ijsklontjes – hij verzint z’n eigen combinaties. Helemaal leuk werd het toen hij onder leiding van de juf met zijn groep 7 vlierbloesem had geplukt en er in de les limonade van maakte (ik hou van zo’n juf!). Had hij weer een extra ingrediënt voor z’n nieuwe hobby. Meestal is z’n drive na één glas gemaakt te hebben trouwens behoorlijk gekelderd. Geen idee hoe dat zo komt (het eerste glas is wel altijd voor hemzelf).
Voorlopig zal ik voor de rest van de drankjes moeten zorgen. Ik besteed er liever niet té veel tijd aan, er gaat al zo veel heen aan fruithapjes, tienuurtjes, buitenlunches en theemomentjes. Dit fruitige zomerdrankje is dit jaar mijn favoriet. Omdat de hele vrucht erin gaat (da’s gezonder dan alleen het sap) en omdat het makkelijk te maken is. Ik doe er deze warme week maar extra veel ijs in.
Tip: Met dit recept kun je vergelijkbare drankjes maken van ander fruit. Bijvoorbeeld van nectarines (mooi geel!)