Economie
Apple houdt groot congres voor ontwikkelaars alleen online

Apple houdt dit jaar geen congres waar alle software-ontwikkelaars uit de hele wereld samenkomen. In plaats daarvan wordt het Worldwide Developers Conference (WWDC) helemaal online gehouden. „Gezien de huidige gezondheidssituatie moesten we met een nieuwe opzet voor WWDC 2020 komen”, legt de Amerikaanse techreus uit.

Apple heeft naar eigen zeggen 23 miljoen geregistreerde ontwikkelaars over de hele wereld. Die maken software voor iPhones, iPads, pc’s, de Apple Watch en Apple TV.

Conferenties voor ontwikkelaars trekken doorgaans duizenden softwaremakers en techjournalisten van over de hele wereld. Techbedrijven gebruiken zulke evenementen om nieuwe producten en diensten te presenteren. Het congres van Apple wordt vaak in de stad San José gehouden. Apple belooft om geld opzij te zetten om lokale organisaties daar te compenseren voor het geld dat ze nu gaan mislopen.

Eerder besloten Microsoft (Build) en Google (I/O) om hun ontwikkelaarscongressen alleen online te houden. Facebook schrapte zijn F8-beurs en Snap, het bedrijf achter Snapchat, stelt zijn Partner Summit voor onbepaalde tijd uit.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer