Buitenland
Zeker 30 lichamen AirAsia geborgen

JAKARTA (ANP). Zeker dertig lichamen van mensen die omkwamen bij de crash met een vliegtuig van AirAsia, zijn inmiddels geborgen. Dat meldden verscheidene media vrijdagmiddag op basis van autoriteiten. In totaal waren er 162 mensen aan boord van het zondag in de Javazee gestorte vliegtuig.

beeld AFP
beeld AFP

Slecht weer hindert het zoeken naar lichamen en brokstukken en ook het speuren op de bodem naar grote delen van het vliegtuig is lastig. Schepen met sonar en vliegtuigen met metaaldetectoren zoeken naar het verongelukte vliegtuig. Volgens de Singaporese krant The Straits Times heeft de Indonesische marine een object gezien, waarvan wordt gedacht dat het de staart van de Airbus is.

Volgens de Jakarta Post is er een motor gezien op de bodem. „We hebben ook andere brokstukken van het vliegtuig geborgen, maar daarover treed ik niet in detail”, zei de coördinator van de zoektocht Bambang Soelistyo volgens die krant. De zwarte dozen zijn nog niet gevonden.

Overigens zijn er van de dertig lichamen pas tien naar Surabaya gebracht. Daarvandaan vertrok het vliegtuig op de fatale vlucht en daar worden de lichamen geïdentificeerd. Inmiddels is dat bij vier lichamen gelukt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer