Buitenland
Vliegramp boven Indonesië treft christenen van Surabaya hard

SURABAYA. De christelijke gemeenschap in de Indonesische stad Surabaya op Oost-Java is hard getroffen door de ramp met het vliegtuig van AirAsia dat zondag in de Javazee stortte.

Redactie buitenland
SURABAYA. Nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp in Indonesië verlieten gisteren de plek waar slachtoffers worden geïdentificeerd. beeld AFP
SURABAYA. Nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp in Indonesië verlieten gisteren de plek waar slachtoffers worden geïdentificeerd. beeld AFP

Dat meldde het Nederlands Dagblad vrijdag. Onder de 162 slachtoffers bevinden zich 41 leden van de Mawar Sharon Church, zowel passagiers als bemanningsleden, meldde voorganger Philip Mantofa op zijn persoonlijke website.

De Bethany Church, een pinkster­gemeente, betreurt het verlies van vijf familieleden van kerk­leden. Op basis van de namenlijst schatte pastor Florida Rambu Bongi Roni dat 70 procent van de passagiers behoorde tot de grote christelijke gemeenschap in de stad. Zijn kerk, de Gereja Kristen Indonesia, betreurt het verlies van drie leden van één gezin. Op het moment dat het vliegtuig vermist raakte, werden overal op het eiland wakes gehouden, zei Roni tegenover de krant Time.

Het lijkt erop dat de Airbus van AirAsia een steile klim maakte voordat hij neerstortte. Dat blijkt uit een eerste analyse van de (nog onvolledige) radargegevens, meldde een anonieme bron bij het onderzoek naar het ongeluk gisteren. Mogelijk kon het toestel de snelle stijging niet aan.

Reddingswerkers die in de Javazee de lichamen bergen van slachtoffers van het gecrashte vliegtuig werden donderdag in hun werk belemmerd door ongunstig weer. Ook woensdag was daarvan al sprake. De marine van Singapore heeft een onbemande duikboot ingezet om de locatie van het toestel en de zwarte dozen op de zeebodem te bepalen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer