Politiek
Kamp: geen extra zorgen na beving Groningen

DEN HAAG (ANP). Minister Henk Kamp (Economische Zaken) schrikt elke keer weer als er een aardbeving is in het noorden van het land. Na de aardbeving van dinsdag in de buurt van de stad Groningen is er volgens hem echter geen reden voor mensen om zich extra zorgen te maken of om het beleid aan te passen.

Kamp. beeld ANP
Kamp. beeld ANP

„Er zijn enkele tientallen aardbevingen in de loop van het jaar en dit is er een van”, zei Kamp dinsdag in een reactie. „Niemand zit erop te wachten. Het is een fact of life. Dus wij moeten zorgen dat we de gevolgen daarvan zoveel mogelijk beperkten”, voegde hij eraan toe.

Dat gebeurt door minder aardgas te winnen, de schade te herstellen en te zorgen dat de huizen en andere gebouwen in het gebied worden verstevigd. „Dat zijn redenen denk ik om je eerder minder dan meer zorgen te maken”, aldus de minister.

Op grond van eerder onderzoek zijn volgens hem deze en andere maatregelen genomen en zijn afspraken gemaakt met de mensen in Groningen. De aardbeving van dinsdag, met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter, past „in het patroon zoals we dat in gedachten hadden toen we afspraken maakten”, zei Kamp.

Het maakt hem niet uit dat de aardbeving nu ook is gevoeld in het centrum van de stad Groningen. „Het centrum van Groningen is ons net zo lief als het platteland in Groningen. Het is allebei ernstig”, zei hij.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer