Binnenland
„Kabinet schaadt vertrouwen investeerders”

ROTTERDAM (ANP). Door eerder verleende vergunningen voor de bouw van windparken op zee in te trekken, schaadt het kabinet het vertrouwen van investeerders in duurzame energie. Dat zegt het Rotterdamse energiebedrijf Eneco.

„Wij blijven wel investeren in Nederland, maar het is de vraag of bijvoorbeeld onze Japanse partner Mitsubishi Corporation dat nog wel wil”, zei een woordvoerder.

Eneco had een vergunning voor de bouw van een windpark voor de kust van Bergen aan Zee. „In de voorbereiding van het project hebben wij al miljoenen gestoken. Het lijkt erop dat die deur nu hard is dichtgeslagen.”

Het energiebedrijf hoopt dat in de Tweede Kamer het „gezonde verstand zegeviert” en dat het kabinet alsnog wordt teruggefloten. „Vooral ook omdat het nog maar zeer de vraag is of wat het kabinet wil inderdaad goedkoper is.”

Het kabinet gaat de betrokken energiebedrijven compenseren. Hierover zal worden onderhandeld. Eneco wil niet vooruitlopen op zijn inzet bij die onderhandelingen. „Dat is wat ons betreft ook nog niet aan de orde. Wij blijven ons voorlopig concentreren op de bouw van het windpark bij Bergen aan Zee, omdat wij denken dat dat ook goedkoop kan”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer