Economie
Wall Street vertrouwt op kracht economie

NEW YORK (ANP). De aandelenbeurzen in New York koersten donderdag voor de derde dag op rij in de plus. Een gunstig cijfer over de banenmarkt voedde het vertrouwen onder beleggers dat de economie op termijn krachtig genoeg is om een renteverhoging door de Fed aan te kunnen.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,3 procent hoger op 17.203 punten. De S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2007 punten en de Nasdaq ging 0,4 procent vooruit tot 4578 punten.

Fed-president Janet Yellen zei woensdagavond dat de rente nog „aanzienlijke tijd” laag blijft. De algemene verwachting is dat de rente volgend jaar wordt verhoogd, voor het eerst sinds eind 2008. „De discussie spitst zich nu toe op de vraag wanneer de stap precies genomen wordt. Hoewel de aanloop er naar toe tot een grillig koersverloop kan leiden, realiseert iedereen zich dat de rente alleen maar zal stijgen omdat de economie er goed voor staat”, aldus een handelaar.

Een uur voor de handelsaanvang werd bekendgemaakt dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week met 36.000 is gedaald tot 280.000 stuks. Economen rekenden in doorsnee op 305.000 aanvragen. Het aantal mensen dat al een uitkering heeft daalde bovendien tot het laagste niveau in meer dan 7 jaar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer