Economie
Omzet transport al 4 jaar op rij in de plus

DEN HAAG (ANP). De transportsector heeft in het tweede kwartaal bijna 2 procent meer omzet gedraaid dan een jaar eerder, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. De omzet stijgt al 4 jaar op rij. De totale omzet ligt nog wel ruim 2 procent lager dan in het tweede kwartaal van het topjaar 2008.

Bij alle goederenvervoertakken was sprake van een positieve omzetontwikkeling. In het wegvervoer heeft de toegenomen bedrijvigheid geleid tot een plus van bijna 4 procent. Bij de verhuizers leidde de verbetering van de woningmarkt tot een nog iets grotere omzettoename. De grootste stijgers in de transportsector waren de overslag- en koeriersbedrijven, met ongeveer 8 procent meer omzet.

Taxibedrijven en expediteurs zagen hun verkopen in het tweede kwartaal wel teruglopen. Bij de taxibedrijven daalde de omzet zelfs met 6 procent. Nieuwe regelgeving en versobering in de zorg pakken nadelig uit voor de opbrengsten van het zieken- en gehandicaptenvervoer.

Het CBS maakte donderdag ook bekend dat de zakelijke dienstverlening in het tweede kwartaal met 2,8 procent is gegroeid. Dat is vergelijkbaar met het voorgaande kwartaal, waarin de omzet met ruim 3 procent steeg. Niet alle branches in de zakelijke dienstverlening zagen een plus. Bij de schoonmaakbranche en de juridische en administratieve dienstverlening daalde de omzet licht.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer