Cultuur & boeken
Charles Martin vertelt over stoere Texaan

Tyler is een rasechte ranger uit het Amerikaanse Texas, een strijder voor gerechtigheid, een helper van de verdrukten. Tot één ding is hij echter niet in staat, namelijk leven vanuit een heel hart. Hoewel hij trouwt met Andie, kiest hij ervoor om dat gedeelte van zijn hart dat liefde kan geven en ontvangen, af te sluiten. Alleen zijn stoere, harde rangershart laat hij zien. Het resultaat is een verslaafde Andie, die verliefd wordt op een ander en het kleine gezin van Tyler in de steek laat.

Anne-Minke Hakvoort

Wanneer een misbruikte moeder en haar dochtertje Hope Tylers pad kruisen, wordt hij geconfronteerd met de brokstukken van zijn leven. Na een bijna-doodervaring kiest hij ervoor om zijn schuld te belijden en een nieuwe start te maken. Of is het dan al te laat?

Charles Martin heeft als Amerikaanse bestsellerauteur een aantal pakkende romans geschreven. Zijn nieuwste pennenvrucht, ”Thunder and Rain”, is uitgekomen onder de titel ”Noodweer”. De tweedeling van onweer en regen geeft precies aan hoe Tyler het leven indeelt. Onweer staat voor het kwaad dat het op hem gemunt heeft als een vijand, de regen voor blijde gebeurtenissen vol emoties en hoop.

In een enerverende periode vol geweld wordt zichtbaar hoe Tyler meer en meer de confrontatie met zichzelf aangaat. Op een aantal suggestieve scènes na is het een verhaal vol spanning, tempo en onthullingen. De brieven van het meisje Hope aan God voegen een christelijke dimensie toe aan het gewelddadige verhaal. ”Worden als een kind” krijgt hiermee zijn eigen bijzondere invulling.


Noodweer, Charles Martin;
uitg. Voorhoeve, Utrecht, 2013; ISBN 978 90 297 2086 1; 380 blz.; € 19,95.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer