Binnenland
„Klap in het gezicht van leerkrachten"

De donderdag gepresenteerde ambtelijke voorstellen voor bezuinigingen op het onderwijs zijn desastreus voor de kenniseconomie, de kwaliteit en het onderwijsaanbod. Dat stelde de Algemene Onderwijsbond (AOb) in een reactie.

ANP
„Deze plannen zadelen ons op met een kenniscrisis", zei voorzitter Walter Dresscher. „We verspillen talent en maken ons land er niet leefbaarder op." De AOb vreest dat scholen leerfabrieken worden die op kille cijfers worden afgerekend. „Dit is een klap in het gezicht van iedereen die in het onderwijs werkt en trots is op zijn werk", stelt de bond.

Voorzitter Michel Rog van CNV Onderwijs spreekt van „onbegrijpelijke voorstellen vol tegenstrijdigheden". De vakbond stelt de dat de bezuinigingsvoorstellen een kaalslag in het onderwijs teweeg zullen brengen. De stappen vooruit die de afgelopen jaren zijn gezet, zullen in één klap worden vernietigd, waarschuwt Rog.

CNV Onderwijs hekelt ook de voorgestelde besparingen van ruim een half miljard op de zogenoemde zorgleerlingen, die meer aandacht nodig hebben dan gemiddeld. „Op termijn zal de maatschappij een hoge prijs betalen voor nog meer zorgleerlingen die minder les en aandacht krijgen", stelt Rog.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer