Economie
IMF verlaagt zijn prognoses opnieuw

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal zijn voorspellingen voor de ontwikkeling van de wereldeconomie voor 2009 opnieuwe naar beneden moeten bijstellen wegens de economische neergang.

Het instituut verwacht nu dat de economieën wereldwijd dit jaar met 1 tot 1,5 procent zullen groeien. Eerder ging het IMF nog uit van een groei van 2,2 procent.

„De wereldwijde economische vooruitzichten zijn de laatste maanden verslechterd, het consumenten- en ondernemersvertrouwen is gedaald tot een niveau dat we in decennia niet hebben gezien. De activiteiten zijn scherp afgenomen”, aldus een hooggeplaatste IMF-functionaris zondag tegenover persbureau Reuters.

Het IMF verlaagde november vorig jaar al de groeivoorspellingen voor de wereldeconomie wegens de schade van de financiële crisis. Voor de westerse landen voorzag het instituut toen voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog geen groei.

De topman van het IMF, Dominique Strauss-Kahn, waarschuwde eerder deze maand al dat Europa onderschat hoe diep de economische recessie zal zijn en dat er te weinig maatregelen worden genomen om het tij te keren. Het IMF komt woensdag met een rapport over de economische groeivooruitzichten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer