Economie
Redding voor porseleinfabrikant Wedgwood

Het Brits–Ierse producent van kristal en porselein Waterford Wedgwood kan mogelijk toch aan een faillissement ontkomen. De Amerikaanse investeringsmaatschappij KPS Capital Partners heeft vrijdag een intentieverklaring getekend om „bepaalde onderdelen" van de firma te kopen. Dat maakte curator Deloitte vrijdag bekend.

Het Brits–Ierse producent van kristal en porselein Waterford Wedgwood kan mogelijk toch aan een faillissement ontkomen. Foto EPA
Het Brits–Ierse producent van kristal en porselein Waterford Wedgwood kan mogelijk toch aan een faillissement ontkomen. Foto EPA
Waterford Wedgwood, dat in 1986 ontstond uit de fusie van het eeuwenoude Ierse Waterford Crystal en het Britse Wedgwood, vroeg eerder deze week faillissementsbescherming aan. Hierdoor worden circa 2700 banen in Groot–Brittannië en Ierland bedreigd. Volgens berichten in Britse media wil KPS Capital ook banen naar Azië overhevelen.

Onder de firma vallen ook de merken Rosenthal en Royal Doulton. Het bedrijf draait al jaren verlies. De financiële crisis heeft de verkopen nog verder doen afzwakken. Ook gaat Waterford Wedgwood gebukt onder een forse schuldenlast.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer