Kerk & religie
Voorganger Afrika opnieuw betrapt bij stelen auto

Voorganger Godfrey Kizito van de kerk Miracle Centre, bij Kampala in Uganda, is voor de zoveelste keer gearresteerd voor het stelen van auto’s.

De predikant gaf zijn misdaden volmondig toe. Tijdens een persconferentie vroeg hij aan de aanwezige politie hoeveel auto’s hij in de afgelopen vijftien jaar had gestolen. Zelf was hij de tel kwijtgeraakt. „Ongeveer dertig auto’s”, was het antwoord dat politiecommissaris Asuman Mugenyi onder grote hilariteit van de aanwezige journalisten gaf. „Hij is al enkele malen veroordeeld. Maar telkens als hij vrijkomt, gaat hij weer stelen.”

Samen met zijn broer stal de voorganger op 27 december in Kampala een fourwheeldrive. Vlak bij de grens met Congo arresteerde de politie hen. De broers hadden een afspraak met een Congolese opkoper die de auto voor 5000 euro zou overnemen.

Kizito raadt andere Ugandezen af om te stelen. In de krant New Vision zegt hij: „Het is beter wanneer je naar mijn kerk komt en je bekeert. Vraag aan God of Hij je geld wil geven en wees een eerlijke zakenman.”

In Uganda zijn veel ongeregistreerde kerken. Iedereen mag in het Oost-Afrikaanse land een kerk stichten. Er klinken steeds meer klachten over predikanten die zich over de ruggen van hun kerkgangers zouden verrijken of zich bezighouden met illegale activiteiten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer