Buitenland
New York erkent homohuwelijk andere staten

Gouverneur David Paterson van de Amerikaanse staat New York heeft alle overheidsinstellingen opdracht gegeven om homohuwelijken die in andere staten zijn gesloten, in de staat New York te erkennen.

Van onze correspondent
„New York dient dit soort verbintenissen, die elders als legaal zijn aangegaan, volledig te erkennen”, aldus gouverneur Paterson. Het is in New York zelf niet mogelijk om een huwelijk te sluiten tussen mensen van dezelfde sekse. Onder Patersons voorganger, Spitzer, ging het Huis van Afgevaardigden akkoord met erkenning van het homohuwelijk, maar de Senaat was tegen. Volgens sommige politieke analisten is Patersons beslissing een duidelijke stap op weg naar een nieuwe poging het homohuwelijk in New York mogelijk te maken.

Na een besluit twee weken geleden van het hooggerechtshof in Californië kunnen daar vanaf 17 juni homohuwelijken gesloten worden, zo maakte de overheid er dinsdag bekend. Daarmee wordt Californië na Massachusetts de tweede Amerikaanse staat waar homohuwelijken gesloten kunnen worden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer