Binnenland
Antillen weren PVV’er Brinkman

WILLEMSTAD (ANP) – De Staten van de Nederlandse Antillen hebben maandagochtend een motie aangenomen waarin de Nederlandse politicus Brinkman (PVV) de toegang tot de Staten wordt ontzegd.

Brinkman wordt verweten dat hij het Antilliaanse volk heeft beledigd door veelvuldig de Nederlandse Antillen en Aruba „een corrupt boevennest” te noemen. Antilliaanse politici eisten zijn excuses. Nu Brinkman dat weigert hebben ze hem de toegang tot het gebouw van het Antilliaanse parlement ontzegd.

WILLEMSTAD - Brinkman wordt bij aankomst op Curacao begeleid door twee beveiligers. Foto ANP
WILLEMSTAD - Brinkman wordt bij aankomst op Curacao begeleid door twee beveiligers. Foto ANP
In de motie is de Antilliaanse politie toestemming gegeven om de politicus desnoods uit het gebouw te verwijderen. Brinkman bevond zich tijdens de stemming in zijn hotel.

Brinkman noemt de beslissing „te zot voor woorden”. „De motie is in– en intriest. De Antilliaanse politici laten zich leiden door emoties. Dat is niet goed. We staan op dit moment op een belangrijk punt in de verandering van de staatkundige structuur. Alle ogen zijn op de Antillen gericht”.

De politicus wijst op het onderzoek van Maurice de Hond, waaruit blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders van de Antillen afwil. „De helft van de Nederlanders is het met me eens. Dan is het niet verstandig mij de toegang te weigeren”.

Hij maakt deel uit van de delegatie van Nederlandse parlementariërs die in het kader van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) de Antillen en Aruba bezoeken. Dat overleg zou maandag beginnen, maar wordt overvleugeld door de motie tegen Brinkman. „Misschien dat we in een ander gebouw kunnen vergaderen”, aldus de Nederlandse politicus.

Van de zeventien Statenleden stemde alleen fractieleider Jopi Abraham van de DP Bonaire tegen. „Ik keur de woorden van Brinkman ook af, maar nodig hem wel uit om te debatteren en discussiëren. Het is een slecht signaal hem de toegang te weigeren”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer