Binnenland
Dekker zint op bestemming Paleis Soestdijk

Minister Dekker van VROM zint op een overgangsregeling voor het beheer van Paleis Soestdijk. Dat zei de bewindsvrouw na afloop van de presentatie van de VROM-begroting 2006. Die overgangsperiode zal „een paar jaar” duren.

ANP

Op dit moment bekijkt de Rijksgebouwendienst, die onder het VROM-ministerie valt, de mogelijke nieuwe bestemmingen voor het voormalige woonpaleis van koningin Juliana en prins Bernhard. Na het overlijden van prins Bernhard verloor het paleis zijn koninklijke bestemming.

Bij het paleis horen ook de omliggende domeinen, die de minister graag „als geheel” wil behouden voor de toekomst. Dekker verwacht begin volgend jaar een besluit te nemen over het toekomstige beheer van Soestdijk. Hierin beoogt de minister een „voorlopige” bestemming voor enkele jaren en een definitieve bestemming voor het paleis vast te leggen.

De rijksuitgaven voor de paleizen vallen in 2009 terug naar 7,6 miljoen euro per jaar. Voor 2006 is deze post nog begroot op 28,5 miljoen. Over drie jaar hoeft het Rijk minder geld te steken in de paleizen, omdat de restauraties van het Paleis op de Dam en de Ridderzaal dan klaar zijn, aldus Dekker.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer