ConsumentRecept

Recept: runderragout

In de aanloop naar feestelijke momenten denken dat je te weinig in huis haalt – ik ben waarschijnlijk niet de enige die met deze angst behept is. In mijn geval leidt dat naderhand vaak tot een koelkast vol restjes. Wat in de meeste gevallen helemaal geen probleem is. Koken met restjes vind ik een leuke uitdaging. Het is soms zelfs wel gemakkelijk én inspirerend dat er nog iets in de koelkast ligt of staat wat nodig op moet. Dat beperkt de mogelijkheden als je jezelf de vraag stelt: wat zullen we vandaag eens eten?

Geertje Bikker-Otten
28 December 2024 13:51
beeld Geertje Bikker-Otten
beeld Geertje Bikker-Otten

Een paar jaar geleden kwam de term upcycling in zwang. Daarmee werd bedoeld: iets nieuws of iets beters maken van een product dat versleten of kapot is. Bijvoorbeeld een tas van een oude spijkerbroek. Het is een manier van kijken, van moeite hebben met weggooien, van creatief zijn. Zo kijk ik ook naar de restjes in de koelkast, denk ik. Het zijn potentiële onderdelen of ingrediënten voor een volgende maaltijd.

Nadat ik bouillon had getrokken van een flinke runderschenkel hield ik flink wat vlees (en bouillon) over. Er stond ook nog een aangebroken potje crème fraîche in de koelkast. En er lag nog ergens een sjalotje dat nodig op moest: ziedaar de basis voor een mooie pan met ragout. Met een restje stoofvlees kan het ook, of met een halve rollade.

Meer over
Recept
RDMagazine

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer