Binnenland
Brand in coatingbedrijf Montfoort onder controle

De grote brand die maandagmiddag uitbrak bij een coatingbedrijf in Montfoort is onder controle, meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Ook is het NL-Alert dat was verstuurd om omwonenden te waarschuwen voor de rook inmiddels ingetrokken. Wie geen last meer heeft van de rook, kan ramen en deuren weer openen en de ventilatie aanzetten, aldus de veiligheidsregio.

ANP

Naar verwachting is de brandweer nog enkele uren bezig met nablussen, laat een woordvoerster van de veiligheidsregio weten. Ook kan het zijn dat de brandweer dinsdag nog langsgaat bij het bedrijf, omdat er mogelijk bijvoorbeeld nog smeulende resten onder het puin liggen. Door de brand is een van de twee bedrijfshallen van 1500 vierkante meter verloren gegaan. Het dak van die hal is deels naar beneden gehaald door een graafmachine, zegt de woordvoerster.

De brandweer probeerde de tweede hal, de opslag van het bedrijf, af te schermen van de brand. De woordvoerster van de veiligheidsregio laat maandagavond weten dat in die hal uiteindelijk wel brand heeft gewoed, maar dat de hal grotendeels behouden is.

De brand in het bedrijf in de Utrechtse plaats brak aan het begin van de middag uit. Er kwam veel rook vrij die tot in de verre omgeving te zien was. Medewerkers van het bedrijf, waar metalen van poedercoating worden voorzien, konden het pand op tijd verlaten. Hoewel de materialen die voor de coating worden gebruikt ook zijn getroffen door de brand, hebben die de rook volgens metingen van de brandweer niet extra giftig gemaakt.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort spreekt in een reactie op de brand haar medeleven uit met de betrokkenen. „Dit is een heftige en verdrietige gebeurtenis, vooral voor de eigenaren en de medewerkers van het bedrijf. Gelukkig kunnen we opgelucht zijn dat er bij deze brand geen gewonden zijn gevallen. Het personeel is tijdelijk opgevangen bij omliggende bedrijven.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer