Binnenland
Van ontvoering verdachte ouders baby Santiago blijven vastzitten

De ouders die worden verdacht van het ontvoeren van hun baby Santiago blijven vastzitten, heeft de rechter-commissaris maandag bepaald. De 23-jarige man en 25-jarige vrouw namen hun premature baby vorige week mee uit een Frans ziekenhuis en werden vrijdag gevonden in een hotel in Amsterdam, waar ze werden aangehouden.

ANP

De politie beschouwde het meenemen van Santiago, die op 6 oktober geboren werd in een ziekenhuis in Parijs, als ontvoering. De baby heeft dringend medische hulp nodig en was daarom mogelijk in levensgevaar. Ook mensen die de ouders bij hun vlucht uit Parijs hadden vergezeld, zijn aangehouden.

Zaterdag meldde het Openbaar Ministerie van het Belgische Bergen dat het „geruststellende informatie” had gekregen over de gezondheidstoestand van de baby, die in het ziekenhuis ligt. Over de motieven van de ouders is nog weinig bekend. Mogelijk waren ze bang dat ze de voogdij over hun kind zouden kwijtraken. In de kamer van het Amsterdamse Hotel Neutraal, waar ze vrijdag werden gevonden, waren ook de oma van de baby en twee andere kinderen aanwezig.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer