Economie
WSJ: Boeing bekijkt verkoop ruimtevaartdivisie

De noodlijdende vliegtuigbouwer Boeing bekijkt een verkoop van zijn divisie voor ruimtevaart. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal. Het gaat dan bijvoorbeeld om het door technische problemen geplaagde Starliner-ruimteschip en de werkzaamheden die het bedrijf doet voor het ruimtestation ISS.

ANP

Boeing kampt met grote kostenoverschrijdingen en vertragingen bij ruimtevaartprojecten zoals Starliner. Die problemen komen bovenop de technische mankementen met de vliegtuigen van het bedrijf. Boeing heeft ook te maken met een grote staking die nu al zes weken duurt van 33.000 fabriekswerkers in de regio Seattle. Mede door die staking leed Boeing afgelopen kwartaal een miljardenverlies. De arbeiders verwierpen bovendien deze week een verbeterd loonbod van Boeing om een einde te maken aan de staking.

Door de ruimtevaarttak te verkopen kan Boeing zich beter focussen op zijn kerntaken bij luchtvaart en defensie. Topman Kelly Ortberg heeft al gezegd alle activiteiten te bekijken, waarbij ook afscheid genomen kan worden van bepaalde werkzaamheden. Hij noemde daarbij overigens niet de ruimtevaarttak.

Volgens The Wall Street Journal wil Boeing wel doorgaan met het NASA-raketproject Space Launch System. Die zware raket moet astronauten naar de maan gaan brengen.

Boeing wilde geen commentaar geven op vragen van journalisten over het bericht. Het bedrijf sprak daarbij van „marktgeruchten en speculaties”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer