Buitenland
Israël valt ziekenhuis Noord-Gaza binnen, WHO diep verontrust

Het Israëlische leger heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een inval gedaan bij het laatste nog functionerende ziekenhuis in het noorden van Gaza. Volgens de directeur verpleegkunde is ook op het ziekenhuis in Jabalia geschoten.

ANP

Op een gegeven moment trokken de militairen zich terug, waardoor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) met ambulances bijna vijftig patiënten en zorgverleners kon evacueren naar een ander ziekenhuis. Maar later kwamen Israëlische tanks terug en openden het vuur op het Kamal Adwan-ziekenhuis en troffen de zuurstofvoorraden. Daarna zijn militairen het ziekenhuis opnieuw binnengevallen en werden personeelsleden en de patiënten opgedragen naar buiten te gaan.

WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus zegt vrijdag dat sinds de evacuatie geen contact meer is met de medewerkers ter plaatse. Hij noemt de situatie „diep verontrustend”. Volgens hem werden in het Kamal Adwan-ziekenhuis tegen de tweehonderd patiënten verzorgd en schuilden er ook nog honderden mensen voor de bombardementen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer