BuitenlandVerkiezingen VS
Kopstuk Republikeinen uit in nieuw boek flinke kritiek op Trump

Mitch McConnell, leider van de Republikeinse senaatsfractie, deelt in zijn nieuwe biografie flinke kritiek uit aan de presidentskandidaat van zijn eigen partij: Donald Trump. Hij noemt Trumps MAGA-beweging „totaal verkeerd” en zegt dat oud-president Ronald Reagan de Republikeinse Partij van nu niet meer zou herkennen als zijn eigen partij, schrijft CNN, dat het boek al heeft mogen lezen.

ANP
Mitch McConnell, leider van de Republikeinse senaatsfractie. beeld AFP, Drew Angerer 
Mitch McConnell, leider van de Republikeinse senaatsfractie. beeld AFP, Drew Angerer 

De harde woorden in de biografie van McConnell (The Price of Power) komen op een gevoelig moment. Het boek komt komende dinsdag uit, precies een week voor de presidentsverkiezingen waarbij Trump het opneemt tegen Kamala Harris.

Volgens de 82-jarige McConnell heeft Trump veel schade aan zijn partij toegebracht door die volledig naar zijn hand te zetten. De fractieleider laat zich vooral kritisch uit over de periode na de vorige verkiezingen, in 2020, toen Trump weigerde te accepteren dat hij verloren had van Joe Biden. McConnell noemde hem „onredelijk”. „Helaas gelooft ongeveer de helft van de Republikeinen in dit land alles wat hij zegt.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer