BuitenlandOorlog Israël en Hezbollah
Hezbollah zelf bevestigt dood van mogelijke nieuwe leider

De Libanese Hezbollahbeweging heeft woensdag bevestigd dat haar mogelijke nieuwe leider Hashem Safieddine is gedood bij een Israëlische aanval.

Redactie buitenland
Rook stijgt op boven Beiroet na een Israëlische luchtaanval. beeld AFP, Ibrahim Amro
Rook stijgt op boven Beiroet na een Israëlische luchtaanval. beeld AFP, Ibrahim Amro

Een dag eerder meldde het Israëlische leger al dat het kopstuk van Hezbollah was omgekomen bij een luchtaanval. Safieddine werd gezien als eventuele opvolger van de gedode Hezbollah-leider Hassan Nasrallah. Safieddine was een neef van Nasrallah, die eind september bij een zware Israëlische luchtaanval stierf.

De 60-jarige Safieddine was zo’n drie weken geleden het doelwit van een luchtaanval op Beiroet. Sindsdien werd wel aangenomen dat hij daarbij was gedood. Ook premier Benjamin Netanyahu zinspeelde daar al eerder op.

Door een Israëlische aanval is woensdag een kantoor verwoest van de Libanese televisiezender Al-Mayadeen in Beiroet. Volgens de pro-Iraanse zender, die ook aan Hezbollah wordt gelinkt, was het kantoor al eerder ontruimd. Twee veiligheidsbronnen melden dat de locatie werd getroffen tijdens een aanval op een gebouw met meerdere verdiepingen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer