Buitenland
Meerdere doden en veel gewonden bij aanslag Turks defensiebedrijf

Bij de terreuraanslag op een Turks defensiebedrijf in de buurt van de Turkse hoofdstad Ankara zijn zeker vier doden en veertien gewonden gevallen. President Recep Tayyip Erdogan heeft dat meegedeeld.

ANP

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken meldde dat ook twee aanslagplegers, een man en een vrouw, zijn gedood. Het is onduidelijk of dat alle daders zijn. Drie gewonden zijn er volgens hem ernstig aan toe.

De aanslag was bij een fabriek van Turkish Aerospace Industries (TUSAS), een van de belangrijkste defensie- en luchtvaartbedrijven van Turkije. Wie erachter zit, is niet bekend.

Er waren meerdere explosies en schotenwisselingen te horen. Beelden in Turkse media toonden gewapende personen die over het terrein liepen. Nieuwszenders die live uitzonden werden gedwongen hun uitzendingen te stoppen nadat de Turkse mediawaakhond een verbod had opgelegd op het tonen van beelden van de locatie.

NAVO-chef Mark Rutte veroordeelde de aanslag en zei dat het militaire bondgenootschap de ontwikkelingen nauwgezet volgt. Erdogan is momenteel in het Russische Kazan voor een topconferentie. Daar sprak hij met de Russische president Vladimir Poetin, die zijn medeleven heeft betuigd.

TUSAS maakt onder meer drones en het eerste in Turkije ontwikkelde gevechtsvliegtuig.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer