Buitenland
Europees Parlement schrapt bezuiniging op grensbewaking Frontex

Het Europees Parlement heeft ingestemd met het begrotingsvoorstel voor de Europese Unie voor 2025, waarmee het de onderhandelingen ingaat met de lidstaten. Een hele reeks wijzigingsvoorstellen zijn woensdag aangenomen, waaronder het schrappen van de bezuiniging van 90 miljoen euro op de Europese grensbewakingsdienst Frontex die de lidstaten hadden voorgesteld.

ANP

Het fonds voor asiel, migratie en integratie is door het Parlement verhoogd met 25 miljoen. Voor grensbeheer wordt 35 miljoen euro uitgetrokken. Een deel van dat budget is bedoeld voor de ondersteuning van Roemenië en Bulgarije om tot Schengen te kunnen toetreden.

Nu starten de drie weken durende onderhandelingen tussen het Europees Parlement en de EU-ministers van Financiën om tot overeenstemming te komen over de omvang van de begroting en de terreinen waarnaar geld gaat. Het parlement wil komend jaar dat de Europese Unie beschikt over een begroting van 200 miljard euro. De lidstaten willen komend jaar ruim 1,5 miljard euro bezuinigen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer