Binnenland
Definitief nieuw depot voor Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum in Haarlem kan vanaf volgend jaar ruim 18.000 kunstwerken uit de huidige depots overbrengen naar een nieuw onderkomen in Hoofddorp. Het huurcontract daarvoor is ondertekend, meldde het museum woensdag. Er is behoefte aan een nieuwe plek, want de huidige, overvolle depots voldoen niet aan de eisen voor binnenklimaat en inrichting. De nieuwe huisvesting voor de gemeentelijke kunstcollectie is 4200 vierkante meter groot.

ANP

Ook het restauratieatelier, dat nu evenmin nog voldoet, wordt er gehuisvest. Het Frans Hals Museum bevindt zich al lange tijd op twee locaties, aan de Grote Markt en aan het Groot Heiligland. De gemeente onderzoekt nu ook of het gebouw aan het Groot Heiligland zo kan worden uitgebreid dat het hele museum daar in de toekomst kan worden ondergebracht.

Behalve de vaste collectie zijn er in het Frans Hals regelmatig tijdelijke exposities te bezoeken, zoals nu van het werk van Maarten (Maerten) van Heemskerck (1498 - 1574). Het is maar een deel van de eerste overzichtstentoonstelling ooit van deze kunstenaar: ook in het Teylers Museum in Haarlem en in Stedelijk Museum Alkmaar zijn werken van zijn hand te bewonderen. Er zijn bruiklenen te zien uit New York, Madrid, Londen, Warschau en Berlijn.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer