Binnenland
Noord-Holland bundelt krachten bij aanpak bruggen en viaducten

Voor de renovatie en vervanging van bruggen en viaducten in Noord-Holland gaat de provincie nauw samenwerken met gemeenten, Rijkswaterstaat, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam. Dat moet leiden tot besparing van kosten, grondstoffen en menskracht. Onder het motto Samen Slimmer Renoveren en Vervangen (SSRV) worden tot het einde van de eeuw de ruim 14.500 bruggen en viaducten in Noord-Holland gerenoveerd of vervangen.

ANP

Binnen het samenwerkingsverband wordt een aanpak ontwikkeld voor bruggen en viaducten die op elkaar lijken. De renovatie daarvan kan dan bijvoorbeeld tegelijk worden aanbesteed. Ook kunnen delen van bruggen en viaducten worden gestandaardiseerd en onderdelen samen worden beheerd om toekomstige reparaties makkelijker te maken.

„Samenwerking is noodzakelijk als we ons wegen- en vaarwegennet beschikbaar willen houden”, zegt gedeputeerde Jeroen Olthof. Gohdar Massom, hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Noord, benadrukt de omvang van de onderhoudsoperatie in onder meer Noord-Holland. „Heel fijn dat de provincie het initiatief heeft genomen om te kijken waar we de krachten kunnen bundelen.”

Volgens de provincie zou het tussen de 15 miljard en 20 miljard euro kosten als alle bruggen en viaducten in Noord-Holland zouden worden vervangen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer