Binnenland
Burgemeester van Velsen gaat aangifte doen om doodsbedreiging

De burgemeester van de gemeente Velsen, Frank Dales, gaat aangifte doen van een doodsbedreiging. Een woordvoerder van de burgemeester bevestigt dinsdag berichtgeving hierover door NH Nieuws.

ANP

De bedreiging, gedaan in een Facebookgroep, heeft te maken met een protest maandag bij de Zeesluis in IJmuiden. Daar blokkeerden actievoerders van Extinction Rebellion (XR) enige tijd een sluisdeur om een cruiseschip tegen te houden. Daartegen was ook een protest van IJmuidenaren die dit wilden voorkomen.

In de tekst van de bedreiging staat onder meer over Dales dat hij gestenigd zou moeten worden en vanaf nu nog meer beveiliging nodig zal hebben, zo is te lezen op de site van NH Nieuws.

De woordvoerder van Dales zegt te begrijpen dat er emoties zijn rondom de demonstraties van maandag. „Maar een doodsbedreiging gaat alle perken te buiten”, zo stelt hij.

Maandag zei Dales tevreden terug te kijken op het protest in IJmuiden en stelde dat „iedereen een beetje zijn zin heeft gekregen”. Door de actie van XR liep cruiseschip MSC Virtuosa vertraging op richting Amsterdam. Maar volgens Dales kon het schip een uur later dan gepland door.

Een woordvoerder van de tegendemonstranten zei maandag „klaar te zijn” met Dales. Volgens hem hield de burgemeester zich niet aan de afspraken rondom de demonstratie.

IJmuiden behoort tot de gemeente Velsen, net als Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek en Driehuis.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer