Buitenland
Noord-Korea stuurt weer afvalballonnen na vondst gecrashte drone

Noord-Korea heeft opnieuw afvalballonnen over de grens met Zuid-Korea gestuurd, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Afgelopen nacht claimde Pyongyang een gecrashte Zuid-Koreaanse drone te hebben gevonden, maar Seoul heeft ontkend onbemande vliegtuigjes naar het noorden te sturen.

ANP

De dictatuur van Kim Jong-un zei eerder deze maand ook al een drone te hebben gespot en waarschuwde toen dat een nieuwe drone zou worden opgevat als „een oorlogsverklaring”. Het Noord-Koreaanse ministerie van Defensie gaat er nu van uit dat het om hetzelfde toestel gaat en dat dit dus geen nieuwe drone is. Wel herhaalde het ministerie het dreigement dat een nieuwe drone zou worden beantwoord met een onmiddellijke aanval.

Volgens Pyongyang zou de drone gebruikt worden om pamfletten met propaganda te verspreiden. Noord-Korea zegt zich al langer kwaad te maken om Zuid-Koreaanse flyers en stuurt als reactie al maanden ballonnen met afval de grens over, soms met honderden tegelijk. Mede daardoor zijn de spanningen tussen de beide Korea’s de laatste maanden opgelopen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer