Economie
Netflix blinkt uit op Wall Street dankzij goede resultaten

Netflix was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij goede kwartaalresultaten van de streamingdienst. Het was zelfs het meest winstgevende kwartaal voor Netflix ooit. Dat werd door beleggers op Wall Street beloond met een koerssprong van ruim 11 procent, waarmee een recordniveau werd bereikt.

ANP

Het in Californië gevestigde Netflix boekte afgelopen meer winst dan verwacht, geholpen door lagere uitgaven van het entertainmentbedrijf. Het aantal abonnees groeide minder hard dan in de voorgaande twee kwartalen, maar analisten zagen die zwakkere groei al aankomen en hadden een nog lager aantal verwacht.

De algehele stemming op Wall Street was ook positief. De Dow-Jonesindex sloot met een plus van 0,1 procent op 43.275,91 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 5864,67 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent tot 18.489,55 punten.

Apple werd 1,2 procent duurder. De nieuwe iPhone 16 van het techconcern kende een sterk debuut in China. Volgens gegevens van Counterpoint Research liggen de verkopen van de in september gepresenteerde smartphone in de eerste drie weken zo’n 20 procent hoger vergeleken met het vorige model uit 2023. Chinese consumenten lijken vooral over te stappen op de duurdere iPhone-modellen zoals de Pro en de Pro Max.

CVS Health verloor meer dan 5 procent. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal wil de worstelende zorgverzekeraar David Joyner benoemen als nieuwe baas. Joyner, de huidige president van het onderdeel CVS Caremark, zal topvrouw Karen Lynch vervangen. Onder haar leiding heeft het bedrijf dit jaar al herhaaldelijk de winstverwachtingen verlaagd.

Lamb Weston, dat producten zoals diepvriesfriet maakt, ging ruim 10 procent omhoog. De activistische investeerder Jana Partners heeft een belang genomen in het bedrijf en wil dat Lamb Weston maatregelen neemt om de beurswaarde te verhogen of een verkoop bekijkt. Volgens Jana is het concern namelijk ondergewaardeerd op de beurs.

De euro was 1,0866 dollar waard, net als bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,7 procent minder op 69,44 dollar. Brentolie werd 1,6 procent goedkoper op 73,28 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer