Economie
Airbus schrapt tot 2500 banen bij ruimtevaarttak

De Europese vliegtuigfabrikant Airbus is van plan om tot 2500 banen te schrappen bij zijn divisie voor de ruimtevaart- en defensiesector. Die afdeling heeft volgens het bedrijf veel last van verstoorde toeleveringsketens en „snelle veranderingen in oorlogsvoering”, wat voor oplopende kosten zorgde. Met een kleiner werknemersbestand hoopt Airbus efficiënter te kunnen werken, meldt het bedrijf.

ANP

„Airbus heeft een staat van dienst als verantwoordelijke werkgever in moeilijke situaties en dat zal nu niet anders zijn. Het is echter duidelijk dat we ons moeten aanpassen als we voorop willen lopen in onze industrie”, zei Michael Schöllhorn, topman van Airbus Defence and Space.

Airbus zegt dat gedwongen ontslagen niet op de planning staan. In totaal heeft het bedrijfsonderdeel ongeveer 35.000 werknemers. In Nederland werken ruim tweehonderd mensen voor de ruimtevaarttak van het concern.

Het concern zag de nettowinst in de eerste helft van dit jaar halveren tot 825 miljoen euro. Dit kwam vooral door forse afboekingen van 989 miljoen euro op zijn slecht presterende ruimtevaartafdeling.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer