Buitenland
VN-coördinator Hennis: burgerleed Libanon naar ongekende hoogten

De speciale VN-coördinator voor Libanon, Jeanine Hennis, stelt dat het leed onder de Libanese bevolking „ongekende hoogten bereikt”. Ze roept de strijdende partijen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en diplomatieke oplossingen om de behoeften van burgers te vervullen en de regionale stabiliteit te bevorderen.

ANP

Hennis, de voormalige Nederlandse minister van Defensie, schrijft dat in een verklaring na een luchtaanval op Nabatieh in het zuiden van Libanon. Volgens de Libanese autoriteiten werd het gemeentehuis geraakt en vielen er vijf doden. De VN-coördinator noemt de berichten dat de burgemeester een van de slachtoffers is „alarmerend”.

„Deze aanval volgt op andere incidenten waarbij burgers en civiele infrastructuur in Libanon zijn getroffen. De vandaag gemelde dood van een humanitaire hulpverlener maakt helaas deel uit van dit patroon”, schrijft Hennis. „Schendingen van het internationaal humanitair recht zijn volstrekt onacceptabel. Burgers en civiele infrastructuur moeten te allen tijde worden beschermd.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer