Buitenland
Man riskeert celstraf voor achterlaten hond tijdens orkaan Milton

In de Amerikaanse staat Florida dreigt tot vijf jaar gevangenisstraf voor een man die zijn hond in de steek liet tijdens orkaan Milton. Het dier was vastgebonden aan een hek langs een snelweg en stond in overstromingswater. Beelden hiervan werden via sociale media veelvuldig gedeeld en verschenen ook in media wereldwijd.

ANP

De 23-jarige eigenaar is opgepakt op verdenking van dierenmishandeling, melden de regionale transportautoriteiten. De hond werd op 9 oktober gevonden door de snelwegpolitie, op een moment waarop mensen werden opgeroepen te evacueren voor de naderende orkaan. Medewerkers, ook wel troopers genoemd, deelden de video op X met de oproep huisdieren „dit niet aan te doen”.

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, bedankte de snelwegpolitie al snel voor de reddingsactie. „Het is wreed om een hond midden in een naderende storm vast te binden aan een paal en achter te laten. Florida zal iedereen die huisdieren mishandelt verantwoordelijk houden”, schreef hij in een reactie op de video.

De regionale transportautoriteit meldde op de dag van de reddingsactie dat de hond naar de dierenarts was gebracht en in goede gezondheid verkeerde. De hond, Trooper genoemd, wordt nu opgevangen door een pleeggezin en krijgt later een nieuwe eigenaar. Volgens de betrokken asielopvang hebben al honderden mensen interesse getoond om de hond te adopteren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer