Buitenland
Oekraïne meldt grote Russische aanval met 136 drones

Oekraïne meldt dat het land doelwit was van een Russische aanval met 136 drones, waarvan zeker tientallen zijn neergehaald door de luchtverdediging. Het was de grootste Russische droneaanval in maanden.

ANP

De drones vielen onder meer Kyiv aan en veroorzaakten een brand in een industriële faciliteit in de westelijke regio Ternopil. Het militaire bestuur in Ternopil meldde dat bijna vijftig brandweerlieden betrokken waren bij het blussen van de brand. Er vielen daar geen gewonden. Het is niet bekendgemaakt wat voor faciliteit is getroffen.

Alle drones die de hoofdstad Kyiv als doelwit hadden, zijn volgens de lokale autoriteiten vernietigd. Die laten weten dat er geen meldingen van schade of gewonden zijn. De gouverneur van de gelijknamige regio meldt dat op andere plekken schade is ontstaan aan meerdere gebouwen, waaronder een woning. Het luchtalarm was daar ruim twaalf uur van kracht.

De Oekraïense luchtmacht meldde in een verklaring dat 51 van de 136 drones zijn neergeschoten. Er waren volgens die verklaring nog twintig drones in de lucht en van zestig was de status onbekend, mogelijk omdat ze onderschept waren door elektronische systemen. De luchtmacht meldt ook dat twee Russische raketten werden afgevuurd op de regio’s Donetsk in het oosten en Tsjernihiv in het noorden, zonder te berichten over de gevolgen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer