Buitenland
President Biden reist deze week alsnog naar Duitsland

De Amerikaanse president Joe Biden reist eind deze week alsnog naar Duitsland. Het bezoek van vorige week werd uitgesteld door de verwoestende orkaan Milton in de Verenigde Staten.

ANP

De Duitse ambassadeur Andreas Michaelis in de VS heeft het bezoek via berichtendienst X bekendgemaakt. „Het is officieel: Biden is van plan Duitsland aan het einde van deze week te bezoeken. We kijken ernaar uit u te verwelkomen, meneer de president.” Overheidsbronnen zeiden eerder tegen Duitse media dat Biden deze week naar Berlijn zou gaan en er zou spreken met bondskanselier Olaf Scholz en president Frank-Walter Steinmeier.

Bidens besluit om in de VS te blijven leidde er vorige week toe dat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zijn zogenoemde overwinningsplan niet kon presenteren tijdens een bijeenkomst met bondgenoten. Het overleg in het Duitse Ramstein wordt op een ander moment gehouden, maar er is nog geen nieuwe datum bekend. Zelensky ging daarom langs Europese leiders om toe te lichten hoe Oekraïne de oorlog van Rusland wil gaan winnen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer