Buitenland
Politie zegt dat nieuwe moordaanslag op Trump is voorkomen

De 49-jarige man die zaterdag is opgepakt om wapenbezit bij een bijeenkomst van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump had naast twee vuurwapens meerdere paspoorten bij zich en maakte gebruik van een neppe kentekenplaat op een niet-geregistreerd voertuig. De autoriteiten gaan ervan uit dat een moordpoging op Trump is voorkomen.

ANP

„Wat we weten is dat hij opdook met meerdere paspoorten met verschillende namen, een niet-geregistreerd voertuig met een vals kenteken en geladen vuurwapens,” zei sheriff Chad Bianco van Riverside County zondagmiddag op de persconferentie. „Ik geloof echt dat we een nieuwe moordpoging hebben voorkomen.” De sheriff gaf wel toe dat dat speculeren blijft.

Eerder meldden autoriteiten dat de veiligheid van Trump niet in gevaar is geweest. De verdachte, Vem Miller genaamd, werd zonder problemen opgepakt. Hij is op borgtocht vrijgelaten en aangeklaagd wegens wapenbezit.

In juli overleefde Donald Trump een moordpoging. Een kogel schampte zijn oor bij een campagnebijeenkomst. In september werd een andere man aangeklaagd voor poging tot moord op Trump, omdat hij met een geweer in de bosjes was betrapt bij Trump golfbaan in Palm Beach.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer