Kerk & religieDordtse Leerregels
Dordt-beraad stopt gesprek rond boeken dr. G.A. van den Brink

Het zogenoemde Dordt-beraad, waarin werd gesproken over publicaties van dr. G.A. van den Brink, is gestopt.

Redactie kerk
De Grote Kerk in Dordrecht. beeld RD, Anton Dommerholt
De Grote Kerk in Dordrecht. beeld RD, Anton Dommerholt

Er zijn dit jaar enkele ontmoetingen geweest waarin „eerlijk, indringend en openhartig” met elkaar is doorgesproken, zegt initiatiefnemer prof. dr. W. van Vlastuin, rector van het Hersteld Hervormd Seminarium in Amsterdam. „Helaas laat de gezondheidssituatie van dr. Van den Brink het niet toe om dit beraad te vervolgen en tot conclusies te komen.”

Een hartstilstand brak in 2020 de ambtelijke loopbaan van dr. Van den Brink (50) als hersteld hervormd gemeentepredikant abrupt af. De neurologische schade veroorzaakte blijvende concentratieproblemen, mentale vermoeidheid en prikkelgevoeligheid. Hem werd emeritaat verleend.

Aanleiding voor de besloten bijeenkomsten van het Dordt-beraad was de discussie rond de vorig jaar verschenen boeken ”Dordt zoals je Dordt niet kende. Het aanbod van genade in de Dordtse Leerregels” en ”Hyperdordt. Belijden zonder te geloven. Het Evangelie als redmiddel voor bevindelijk-gereformeerden” van dr. Van den Brink. Daarin uit de hersteld hervormde emeritus predikant, ook universitair hoofddocent historische theologie en docent filosofie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn, kritiek op de prediking in de gereformeerde gezindte.

Aan het Dordt-beraad namen dr. Van den Brink, ds. G. ** ** Clements (Gereformeerde Gemeenten), ds. J.M.J. Kieviet (Christelijke Gereformeerde Kerken), ouderling L. van der Tang (Gereformeerde Gemeenten in Nederland), ds. W. Visscher (Gereformeerde Gemeenten) en prof. dr. Van Vlastuin deel.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer