Economie
Bouw Deens-Duitse waterstofpijpleiding met jaren vertraagd

De bouw van een belangrijke waterstofpijpleiding van Denemarken naar Duitsland is met enkele jaren uitgesteld, maakte het Deense ministerie van Klimaat en Energie bekend. Volgens een rapport van het Deense staatsbedrijf Energinet zijn er eerst nog uitgebreide milieueffectrapportages en veiligheidsstudies nodig voordat de bouw kan beginnen.

ANP

Groene waterstof, geproduceerd met hernieuwbare energie uit wind en zon, zal naar verwachting een cruciale rol spelen in de energietransitie naar klimaatvriendelijke brandstoffen. De start van de bouw van de waterstofpijpleiding, die aanvankelijk voor 2028 gepland was, is nu uitgesteld tot 2031. De Deense klimaatminister Lars Aagaard beschreef de bouwplanning als „ver van ideaal” in een verklaring, maar benadrukte dat de Deense regering „nog steeds zeer positief is over het project.”

Waterstof zal naar verwachting een belangrijke rol vervullen in productieprocessen binnen de industrie, waar het moeilijk is om over te schakelen op elektriciteit. Duitsland streeft ernaar veel groene waterstof in eigen land te produceren, maar moet ook grote hoeveelheden importeren. Hiervoor werken de Duitsers samen met andere landen zoals Noorwegen en Denemarken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer