Economie
Gucci krijgt voormalige communicatiechef van Prada als topman

Luxeconcern Kering heeft Stefano Cantino benoemd tot topman van Gucci, het belangrijkste modemerk van de Franse groep. De Italiaan was eerder de eindverantwoordelijke voor communicatie bij concurrenten Prada en Louis Vuitton.

ANP

Cantino was sinds mei adjunct-topman en werd klaargestoomd om Gucci te leiden. Vorig jaar kondigde Kering aan dat de toenmalige topman van het Italiaanse modehuis, Marco Bizzarri, moest vertrekken om de achterblijvende resultaten. Vervolgens nam Jean-François Palus de leiding bij Gucci tijdelijk over met de taak nieuwe bestuurders en ontwerpers aan te trekken.

Gucci is goed voor ongeveer twee derde van de winst van Kering, maar heeft in vergelijking met concurrenten als Hermès en Louis Vuitton meer last van een terugval van de bestedingen aan luxeartikelen. Volgens kenners komt dat doordat Gucci minder dan andere luxemerken kan leunen op producten die als iconisch te boek staan. Daarbij speelt mee dat Gucci-kleding en accessoires vaker bij outlets terechtkomen. Kering hoopt na ingrepen Gucci een exclusiever imago te geven. De ervaring van Cantino met het opbouwen van reputaties van merken moet daarbij helpen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer