Economie
Roblox verliest op beurs in New York na kritisch rapport

Aandelen van gamebedrijf Roblox zijn dinsdag kort na de openingsbel op Wall Street gedaald. Beleggers die speculeren op een koersdaling publiceerden een kritisch rapport over het bedrijf achter het spelplatform, waar spelers hun eigen games kunnen ontwikkelen.

ANP

De shortsellersgroep Hindenburg Research beweert dat het onder kinderen populaire Roblox onvoldoende maatregelen neemt om seksueel misbruik via het platform te voorkomen. Ook zouden cijfers over de groei van het bedrijf overdreven zijn. Roblox verloor bijna 7 procent op de beurs.

PepsiCo steeg licht na de publicatie van zijn kwartaalcijfers. Het beeld bij de snack- en frisdrankproducent was gemengd. De winst kwam hoger uit dan verwacht, maar de omzet stelde teleur. Ook de omzetverwachting voor de rest van het jaar stelde het bedrijf naar beneden bij.

De algehele stemming op Wall Street was voorzichtig positief, na de verliesbeurt een dag eerder. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de markt licht lager op 41.883 punten. De brede S&P 500-index steeg juist 0,4 procent tot 5717 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,5 procent tot 18.021 punten.

De bijgestelde verwachtingen voor renteverlagingen door de Federal Reserve drukten maandag nog op de aandelenhandel. Door het sterke banenrapport van afgelopen vrijdag is de hoop op verdere grote renteverlagingen door de Fed om de economie te ondersteunen afgenomen.

Bank of America steeg 0,2 procent. Berkshire Hathaway, het investeringsbedrijf van beursmiljardair Warren Buffett, heeft zijn belang in de Amerikaanse bank verder teruggebracht.

Honeywell steeg 0,5 procent. Het industrieel conglomeraat wil zijn onderdeel voor geavanceerde materialen afsplitsen en apart naar de beurs brengen. De waarde van het onderdeel bedraagt meer dan 10 miljard dollar.

De euro was 1,0982 dollar waard, tegen 1,0976 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen omlaag na de sterke opmars in de afgelopen dagen door toenemende spanningen in het Midden-Oosten. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,4 procent minder op 74,52 dollar. Brentolie werd 3,3 procent goedkoper op 78,15 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer